top of page

Aanbod

1. Voorbereidend jaar
51931721_2353950134840751_44119433545315

 

Ben je vijf, zes of zeven jaar en wil je toch al in onze muziekschool starten?
Dan is muziekinitiatie wat je zoekt!

 

Tijdens de initiatielessen stimuleren we creatieve en artistieke beleving bij jongere kinderen.
Via beluisteren, samen bewegen op muziek, zingen, optreden, kennismaken met instrumenten, bespelen van instrumenten … wakkeren we de interesse in muziek aan bij de kinderen. Kortom, zo krijgen ze de smaak te pakken!
De lessen gaan door op zaterdag, telkens van 8u40 uur tot 9u40, een exacte kalender wordt meegegeven aan de ouders na de eerste les.

De prijs voor deze lessenreeks bedraagt 120 euro per jaar. Voor deze prijs krijgt elke leerling een zak, balpen, potlood en fluostift van het JMA, ook eventuele kopijen zijn in deze prijs verwerkt. 

2. Algemene muziekvorming - notenleer (AMV)

Algemene muziekvorming, ook wel notenleer genoemd, is een driejarige opleiding waarin de leerling verschillende aspecten rond muziek ontdekt en leert. Deze basis is nodig om een instrument te beginnen spelen. 

Wij raden aan om op achtjarige leeftijd met deze opleiding te starten. Wanneer deze opleiding is afgerond op de leeftijd van elf jaar, kan de leerling zich volledig richten op het gekozen instrument. Natuurlijk is het mogelijk om op een latere leeftijd te starten maar de meeste leerlingen zitten liefst bij hun leeftijdsgenootjes. Vanaf het tweede jaar AMV mogen de leerlingen terwijl starten met een instrument.

De lessen notenleer gaan steeds door op zaterdagvoormiddag van 8u40 tot 10u30. Er is een pauze voorzien van 9u30 tot 9u45. Er zijn dertig lessen gepland, een exacte kalender wordt meegegeven tijdens de eerste les. 

De prijs voor deze opleiding bedraagt 120 euro per jaar.

3. Individuele notenleerlessen

Naast de algemene notenleerlessen bieden we ook individuele notenleerlessen aan. In plaats van in een klas met ongeveer acht tot tien medeleerlingen krijg je hier individueel les.

 

Waarom bieden we dit aan? Er zijn hier verschillende redenen voor. Stel dat je als vijftienjarige pas begint met notenleer, dan zit je wellicht liever niet in een klas met allemaal negenjarigen. Of misschien heb je al wat voorkennis en gaat de groepsles wat te traag voor je? Misschien heb je liever een wat meer gerichte en gepersonaliseerde aanpak? 

Omwille van al deze redenen hebben we besloten om ook individuele lessen aan te bieden. Het exacte uur wordt vastgelegd in samenspraak met de leerling en de verantwoordelijke. Doorgaans duren deze lessen dan 30 minuten tenzij het anders wordt aangevraagd. 

De prijs voor dertig lessen bedraagt 195 euro.

4. Volwassenenonderwijs - notenleer (VWO)

Kriebelt de muziekmicrobe al lang, maar durfde je nooit de stap te wagen om muzieklessen te volgen? En ben je volwassen? Dan is privéles notenleer zeker iets voor jou. In tegenstelling tot onze jonge muzikantjes die een driejarige opleiding volgen, leer je de theoretische basis in één jaar en kan je onmiddellijk starten met een instrument.
 

De lessen vinden telkens plaats op zaterdagvoormiddag op een uur die je zelf bepaalt met de verantwoordelijke. De les zelf duurt 30 minuten. Over het jaar heen zijn 30 lessen gepland, de kalender wordt meegegeven tijdens de eerste les.

 

De prijs voor dertig lessen bedraagt 195 euro.

5. Instrument

De opleiding instrument start automatisch voor elke leerling die het eerste jaar notenleer met succes voltooit. Indien je kan aantonen dat je reeds over de nodige voorkennis beschikt, is het ook mogelijk direct te starten met een instrument. Volwassenen die bij ons starten met de notenleer voor een jaar, kunnen onmiddellijk starten met een instrument naar keuze.

 

Deze opleiding wordt gekenmerkt door een doorgedreven, individuele aanpak, waarbij rekening gehouden wordt met de voorkeuren van de leerlingen en eventuele problemen onmiddellijk bespreekbaar zijn.

 

De lessen zelf duren twintig minuten en gebeuren op individuele basis. Indien gewenst kan je ook veertig minuten aanvragen. Het precieze tijdstip wanneer je op zaterdag dan naar de les mag gaan, wordt meegedeeld na de inschrijving.

Ons aanbod bestaat uit: gitaar, ukelele, basgitaar, elektrische gitaar, piano, saxofoon, dwarsfluit, drum, altblokfluit, trompet, trombone en zang. 

De prijs voor deze opleiding bedraagt 150 euro per jaar als je jonger bent dan 25 jaar. Als je 25 jaar of ouder bent dan is het 180 euro per jaar. Elke leerling krijgt hierbij een balpen, een potlood en een zak van het JMA, ook eventuele kopijen/partituren zitten inbegrepen in deze prijs. Als beginner gebeurt het wel vaak dat er nog een extra boek aangekocht moet worden.

6. Samenspel

Als je nog veel energie hebt en niet alleen een instrument wil bespelen, dan is samenspel zeker iets voor jou! Van 12 uur tot 13 uur de zaterdag, kan je samen met andere instrumenten nieuwe stukken leren spelen. Dit wordt telkens begeleid door een muziekleerkracht.

 

Hieraan zijn wel enkele voorwaarden verbonden om een goede samenwerking te bevorderen:

- Je hebt een leeftijd van minstens twaalf jaar.

- Je hebt een goed niveau om mee te spelen in groepsverband.

De ideale situatie voor samenspel bestaat uit een samenwerking van verschillende instrumenten: piano, drum, gitaar, basgitaar, saxofoon en eventueel zang. Deze lessen kunnen dan maar ook doorgaan bij de inschrijving van minstens vier leerlingen. 

Deze lessenreeks bedraagt 125 euro per jaar voor 30 lessen.

bottom of page